LIVE 2

LIVE 2 -hanke

Mikä on LIVE 2?

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoittama LIVE 2 on Konserttikeskuksen hallinnoima hanke, jonka hankepartnerina toimii Teatterikeskus. Hankkeen tavoitteena on parantaa esittävän taiteen esitysten saatavuutta ja saavutettavuutta sekä lisää maantieteellistä tasa-arvoa lukuvuoden 2023–2024 aikana. Perinteisten päiväkoti- ja koulukonserttien lisäksi LIVE 2 -hanke mahdollistaa toimintaa esimerkiksi sairaaloissa ja palvelukeskuksissa. Hankkeen kautta voimme tarjota esityksemme huomattavasti tavallista edullisemmin.

Red Nose Company on mukana LIVE 2 -hankkeessa kahdella esityksellä, Punahilkan paluulla ja Aleksis Kivellä.


Punahilkan paluu Kaksi klovnia esittävät Punahilkkaa ja mummoa. Punahilkalla on punainen huppari ja hän tuulettaa yksi jalka ilmassa.

Kohderyhmä: alakoulut
Kesto: 45 min

”Yleisökontakti on klovnien erityisosaamista ja Punahilkan paluussa se toteutuu erityisen hienosti. Kaikki saavat osallistua, mutta kenenkään ei ole pakko.” – HS Laura Kytölä

Punahilkan tarinaa on kerrottu sukupolvelta toiselle jo satoja vuosia. Nyt rakastettu satu nähdään näyttämöllä kahden klovnin, Babylonin ja Rén riemukkaana tulkintana. Isoäidiltä lahjaksi saatu viitta antaa Punahilkalle supervoimat ja auttaa selviytymään kiperissä tilanteissa. Supervoimista huolimatta myös yleisön apua tarvitaan.
Miten mahtaa ratketa suden ja Punahilkan kohtaaminen tässä nykyaikaan päivitetyssä versiossa?

Klovnit johdattavat katsojan pohtimaan luottamuksen ja turvallisuuden teemoja huumoria säästelemättä. Esitys sisältää improvisaatiota, ja se räätälöidään aina kohderyhmän mukaan.

Lue lisää ja tilaa esitys täältä.


Aleksis Kivi

Kohderyhmät: seniorit
Kesto: 30–45 min tilaajan toiveen mukaan

Palvelukotien palautetta:
”Aleksi Kivi oli upea esitys. Se oli toteutettu taidokkaasti ja lempeästi kohderyhmää eli palvelukotien vanhuksia ajatellen.” 

”Lisää tällaista, aivan mahtava juttu. Asukkaat ja henkilökunta nauttivat kovasti.”

Aleksis Kivi on sydämellinen ja älykäs esitys, joka johdattaa katsojansa lennokkaalle retkelle läpi kansalliskirjailijan elämän. Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat laatineet palkitusta esityksestä palvelutaloihin soveltuvan version, jossa sana helkkyy ja musiikki soi! Tutut Aleksis Kiven runoihin sävelletyt laulut soivat harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaran säestyksellä.

Lue lisää ja tilaa esitys täältä.