Kejsarens nya kläder – virtualföreställning, lärarens material

Kejsarens nya kläder - virtualföreställning, material för lärare

Red Nose Company, kuva: Tero Ahonen

Bästa lärare!

Välkommen till en virtuell teatertur med Red Nose Company.
Turen består av tre delar:

  1. Förberedande lektion
  2. Streamad föreställning
  3. Efterarbete (frivilligt)

 

 


1. Föreberedande lektion

Den förberedande lektionen är viktig eftersom eleverna där får bekanta sej med berättelsen och föreställningens bakgrund. Eleverna får även bidra med eget material; t.ex ord som skådespelarna använder i föreställningens improvisationer. Vi skräddarsyr föreställningen just er målgrupp. Förhandsuppgifterna är ett sätt att stärka teaterns kollektiva upplevelse. Det här är särskilt viktigt när det är fråga om en virtuell föreställning.

Du hittar förhandsuppgifterna under rubriken ”Elevens sida”. Du kan dela följande länk med eleverna: http://www.rednose.fi/sv/kejsaren-stream-elev

Vi önskar att du som lärare bekantar dej med uppgifterna på förhand. Alla grupper bör göra åtminstone uppgifterna 1 och 2. Uppgift 3-5 är frivilliga.

Returnering av förhandsuppgifterna

Ordna elevernas svar enligt fråga. Sänd teckningar och annat bildmaterial som bilaga. Bifoga skolans namn och vilken klass som har gjort uppgifterna.

Uppgifterna returneras per epost till: yleisotyo at rednose fi

Vi hoppas att uppgifterna kommer att leda till mycket glatt hösslande i klassen!


2. Streamad föreställning

Den streamade föreställningen är lösenordsskyddad och tillgänglig under en överenskommen tid. Länk och lösenord till föreställningen har sänts till dej via epost.

 


3. Efterarbete

Om du vill gå igenom föreställningen efteråt med dina elever, kan du bekanta dej med vårt material på efterarbete– sidan. Där finns många olika sorters uppgifter och du kan välja sådana som du tycker verkar intressanta och som passar just din klass.


 

Frågor? Vi hjälper gärna! Kontakta vårt team för publikarbete.