Red Nose Company: Don Quijote på Fringe-festivalerna

24.8.2022

Sann virtuositet – skådespelarna har förmågan att vara fullständigt närvarande och jonglera impulser. – Helsingin Sanomat

Enastående, flerskiktad, underhållande – Spectator

Red Nose Company presenterar en engelskspråkig version av Don Quijote, modern av alla road trips. Vad har La Manchas heta slätter och Nordens oändliga landsvägar gemensamt? Vad är mänsklighet, och vad får oss alla att skratta? Föreställningen gör en rundtur i Europa samtidigt som den tar itu med teman såsom mänsklighet, vänskap, idealism och rättvisa.

Red Nose Company – känd för sina röda näsor – är en av Finlands mest aktiva turnéteatrar. Deras föreställningar är en unik kombination av clowneri, interaktiv teater, överraskande musik och aktuella teman. Den prisbelönta skådespelarduon Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama har jobbat tillsammans i tio års tid. De beskrivs som samspelets och tajmningens mästare.

GOTHENBURG FRINGE

8–9 september kl. 19
Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30, 413 27 Göteborg
Biljetter: https://www.gbgfringe.com/events/don-quixote/

STOCKHOLM FRINGE

14 september kl. 20
15 september kl. 14
Telefonfabriken, Tellusgången 26, 126 26 Hägersten
Biljetter: https://stoff.ssboxoffice.com/events/don-quixote/