HERSYVIÄ KONFLIKTEJA HENKISESTÄ EVOLUUTIOSTA

Mieletön

Red Nose Companyn uuden työryhmän esitys Mieletön nähdään ensi-illassa 27.1.2020 Kanneltalossa. Kantaesityksessä on luvassa hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa kun väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti päästetään vauhtiin.

Sortoa ylläpitävät rakenteet, tyytymättömyys, kiire, vallankäyttö, ahneus, ilmastonmuutos…
Onko tässä kaikessa enää mitään mieltä? Secret (Amira Khalifa) ja Tiktak (Nora Raikamo) ovat saaneet maailman mielettömyydestä tarpeekseen. Secretin mielestä on aika siirtyä eteenpäin henkisessä kehityksessä ja Tiktak haluaa vain olla yhden päivän rauhassa kotiarjen pyörittämisestä ja perheen tarpeiden tyydyttämisestä. Yhdessä he lähtevät etsimään tietä kohti parempaa elämää. Mikään vaatimaton parannus ei kuitenkaan kaksikolle riitä, vaan he haluavat tehdä jotain todella mieletöntä: He haluavat valaistua! Ja koska työnä on showbusiness, ei henkilökohtainen muutos ole heille suinkaan tarpeeksi, vaan tavoitteena on myös yleisön valaistuminen. He törmäävät pyrkimyksissään omaan egoonsa, kertakaikkiseen rajallisuuteensa ja oman persoonansa eri puoliin.

Ohjenuoranaan valaistumisen tiellä on Herman Hessen klassikkoteos Siddhartha (1930), sekä Neil Donald Walshin trilogia Keskusteluja Jumalan kanssa (1991-1997). Luvassa on hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa kun väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti päästetään vauhtiin. Löytyykö vastauksia? Valaistuuko yleisö? Mikä vaikutus tapahtumien kulkuun on salaperäisen hiljaisella muusikolla (Jussu Pöyhönen)? Paraneeko maailma ja onko onnellisemman elämän salaisuus lopulta mielen tyhjentäminen vai täydellisesti hallittu, vastustajan yllättävä stopparilyönti tenniskentällä? Tule mukaan valaistumaan, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Esitys tulee olemaan joka tapauksessa ihan mieletön!

Työryhmän jäsenet ovat mielettömiä ammattilaisia. Amira Khalifa on tuttu TV-sarjoista ja elokuvista (mm. Uusi Päivä ja Maata meren alla). Nora Raikamo tunnetaan mm. Kansallisteatterin lavoilta. Esityksen musiikista vastaa mm. Suurlähettiläät -yhtyeestä tuttu Jussu Pöyhönen, ja hänet nähdään myös näyttämöllä. Ohjaajana toimii Red Nose Companyn ja Stella Polariksen näyttelijä Niina Sillanpää.

Mieletön ensi-ilta on 27.1.21 klo 18 Kanneltalossa.
Esitys on yhteistuotanto Red Nose Companyn ja Kanneltalon kanssa. Esityksiä on 4 kpl aikavälillä 5.2.-17.2.21. Tämän jälkeen esitys jatkaa kiertueella.

Näyttämöllä: näyttelijät Amira Khalifa ja Nora Raikamo sekä muusikko Jussu Pöyhönen
Ohjaus: Niina Sillanpää
Käsikirjoitus: Työryhmä
Valosuunnittelu: Juha Tuisku
Musiikki: Jussu Pöyhönen
Puvustus: Noora Salmi
Tuotanto: Red Nose Company / Inka Virtanen

Tammikuu

Aika Esitys Liput
27.1.2021 18:00 Kanneltalo, Helsinki, ENSI-ILTA Suomeksi

Helmikuu

Aika Esitys Liput
5.2.2021 18:00 Kanneltalo, Helsinki Suomeksi
6.2.2021 18:00 Kanneltalo, Helsinki Suomeksi
13.2.2021 18:00 Kanneltalo, Helsinki Suomeksi
17.2.2021 18:00 Kanneltalo, Helsinki Suomeksi

Galleria