Don Quijote Taidetestaajat opettajalle

DON QUIJOTE - OPETTAJALLE

Arvoisa opettaja – tervetuloa teatteriin ja Taidetestaajat-hankkeen pariin!

Tarjoamme Taidetestaaja-hankkeen avulla luokallenne ilmaisen teatteriretken. Esityksen lisäksi saatte ”etko- ja jatkomateriaalit”, joiden avulla voitte perehdyttää oppilaita ennen esitystä ja käsitellä esityksen teemoja vierailun jälkeen. Taidetestaajat-vierailun tarjoavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tervetuloa mukaan!


OHJEET OPETTAJALLE

Don Quijote, kuva Cata Portin

Kuva Cata Portin

Ennen esitystä:

  • Tutustukaa oppilaiden kanssa Red Nose Companyn etkot-materiaaliin.
  • Kannusta oppilaita tsekkaamaan Instagramista @rednosefi.

Kaikki tiedot löydät Taidetestaajien järjestelmästä. Saat lisäksi Red Nose Companylta infosähköpostin ennen vierailuanne. Jos teille herää kysyttävää – tai huomaatte esimerkiksi myöhästyvänne esityksestä – voitte soittaa Red Nose Companyn numeroon 041 706 6323.

Esityksen jälkeen:

  • Täyttäkää Taidetestaajat-palautealusta.
  • Kannusta oppilaita seuraamaan Instagramia myös esityksen jälkeen: @rednosefi.
  • Tutustukaa oppilaiden kanssa Red Nose Companyn JATKOT-materiaaliin.

ETKOT


Etkomateriaali on tarkoitettu katsottavaksi ja tehtäväksi ennen esitystä, se löytyy oppilaan sivulta. Voit antaa suoran linkin oppilaille, tai käydä materiaalin läpi esimerkiksi videotykiltä heijastaen.
On tärkeää, että tutustutte materiaaliin ennen esitystä! Monelle kahdeksasluokkalaiselle teatterikäynnit eivät ole arkipäivää, ja taide-elämyksestä saa enemmän irti kun sitä on hieman kontekstoitu etukäteen.

Jos ette ehdi käsitellä etkomateriaaleja oppitunnilla, oppilaat voivat tutustua siihen matkalla esitykseen, omalta kännykältään.


JATKOT

Esityksen jälkeen

Heti esityksen jälkeen näyttelijät tulevat lavalle ja oppilailla on mahdollisuus esittää heille kysymyksiä. Kysymyksiä voi myös lähettää meille etukäteen esimerkiksi sosiaalisen median kautta tai sähköpostitse osoitteeseen: yleisotyo@rednose.fi

Jatkot koululla

Jatkomateriaalit löytyvät niinikään oppilaan sivulta. Oppilaat voivat tutustua niihin itsenäisesti – mutta jos teillä on aikaa pitää heidän kanssaan oppitunti jossa keskustelette yhdessä materiaalien pohjalta, se antaa varmasti oppilaille parhaan kokemuksen.

Sosiaalinen media

Toivomme, että oppilaat julkaisevat Instagramissa videopalautteita tai muuta esityksestä inspiroitunutta kuva- tai videomateriaalia hashtageilla #rednosecompany, #rednosefi, #taidetestaajat ja #konsttestarna. Kannattaa seurata Instagramissa käyttäjää @rednosefi myös esityksen jälkeen.

Taidetestaajien palautealusta

Muistattehan täyttää palautealustan sekä ennen esitystä että esityksen jälkeen. Ennen esitystä kysytään mm. fiiliksiä, ja esityksen jälkeen oppilaat pääsevät antamaan mm. tähtiarvion esityksestä.

*

ANTOISAA TAIDE-ELÄMYSTÄ KOKO PORUKALLE!

toivottaa Red Nose Companyn yleisötyötiimi Milla Hilke, Inka Virtanen, Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen.

Siirry takaisin sivun alkuun tai oppilaan sivulle,