Babylon oppilaalle (Taidetestaajat)

Babylon oppilaalle (Taidetestaajat)

Babylon yleisön kanssa esityksessä.

Babylon yleisön kanssa esityksessä.

Hei Taidetestaaja! Tervetuloa Babylonin etkojen ja jatkojen pariin. Etkoihin tutustutaan ennen esitystä ja jatkoihin esityksen jälkeen.

Etkot

  1. Kaksi Youtube-videota
  2. Tietopaketti esityksen valmistamisen prosessista
  3. Esityksen käsiohjelma

Jatkot

  1. Lisämateriaali: Youtube-linkit

 

ETKOT

 


Babylonin traileri

Mitä Red Nose Companyssa tapahtuu ennen esitystä? Katso video:

 


TIETOPAKETTI ESITYKSEN VALMISTAMISEN PROSESSISTA JA TYÖRYHMÄSTÄ

Babylon -esityksen työryhmään kuuluvat ohjaaja Marielle Eklund-Vasama, näyttelijät Minna Puolanto ja Hanna Seppä, valo- ja äänisuunnittelija Juha Tuisku sekä pukusuunnittelija Virve Karoliina Balk.

Teos toteutettiin harjoitusvaiheessa ryhmälähtöisesti, jolloin koko työryhmä vaikutti esityksen ja käsikirjoituksen muokkautumiseen. Päävastuu dramaturgiasta oli ohjaaja Marielle Eklund-Vasamalla ja Minna Puolannolla, jonka alkuideasta teos lähti liikkeelle.

Harjoituksia ennen Puolanto oli kerännyt materiaalia ja kirjoittanut käsikirjoitusrangan, jonka varassa harjoitukset käynnistyivät. Teos rakentui joka vaiheessaan aihelähtöisesti eli vallan teemaa kommentoiden tai kuvaten. Käsikirjoituksen materiaalina olivat Puolannon omat kokemukset ja havainnot vallankäyttötilanteista.

Harjoitusten aikana yhdeksi teoksen merkittäväksi tasoksi kehittyi myös kahden klovnin välinen valta-asetelma ja muutokset siinä. Klovnien kanssa työskennellessä harvoin päädytään ennalta suunniteltuun lopputulokseen. Se tekee klovneriasta tyylilajina hyvin herkullista ja työskentelystä yllätyksellisyydessään antoisaa.


  •  

    Pääset tutustumaan käsiohjelman PDF-versioon oheisen linkin takaa.

Jatkot

 


LISÄMATERIAALI: YOUTUBE-VIDEOT KEHONKIELESTÄ

Amy Cuddyn Ted Talk, “Your body language may shape who you are” (suomenkielinen tekstitys), 21 min.

Amy Cuddy: ”More confidence in two minutes” (ei suomenkielistä tekstitystä), 3 min.