Red Nose Companyn uusi toiminnanjohtaja on Liisa Ruuskanen

2.2.2024

Liisa Ruuskanen aloitti helmikuun alussa Red Nose Companyn toiminnanjohtajana.

Ruuskanen on yksi Tanssiteatteri Minimin perustajajäseniä ja pitkän linjan tanssi- ja teatterialan ammattilainen. Ruuskanen on lähestynyt teatterin tekemistä monelta eri kulmalta, välillä tanssijana tai näyttelijänä, välillä tuottajana, välillä koreografina tai ohjaajana. Viimeisinä Minimin vuosinaan 2016-2020 Liisa toimi Minimin tuotannollisena ja taitteellisena johtajana yhdessä Riikka Puumalaisen kanssa. Tänä aikana Minimi ja Kuopion kaupunginteatteri solmivat historiallisen sopimuksen ja Minimi muutti koko Kuopion esitystoimintansa KKT.n Maria-näyttämölle. Muutenkin Minimin toimintamallia uudistettiin niin että se perustui erilaisille yhteistyömalleille.

”Pienten teattereiden suuri voima on yhteistyö. Olen täynnä intoa ja iloa tätä pestiä aloittaessani. Olen vuosien ajan ihaillut Red Nose Companyn omaperäisiä, sykähdyttäviä, hauskoja ja taidokkaita esityksiä. Ryhmä on löytänyt oman, hienon teatterin tekemisen ytimen, jota voi vaan ihailla. Se että pääsen tukemaan ja kehittämään tätä toimintaa on minulle todella mieluinen haaste. Itselleni hyvän teatterin mittari on, että tehdään tarpeeksi outoa, tarpeeksi hyvin. Ja voi että, sen tämä ryhmä osaa!”, Liisa Ruuskanen kertoo. Teatteriuran välissä Liisa opiskeli ravintolakokiksi ja kehitti Ruokateatterikonseptin, jota on menestyksekkäästi esitetty vuodesta 2018 lähtien Kuopiossa ja muulla Suomessa. Viimeiset kolme vuotta Liisa työskenteli tapahtumatekniikan yrityksessä, Capital AV:ssa talouden ja henkilöstöhallinnon tehtävissä.

Red Nose Companyn väki on todella iloinen saadessaan Liisa Ruuskasen osaksi Red Nose Companyn vahvuutta.