Red Nose Company herättää henkiin koko perheen Frankensteinin hirviön

8.6.2020

Red Nose Companyn Frankenstein on koko perheen musikaalinen komedia

Red Nose Companyn uusi koko perheen esitys Frankenstein saa ensi-iltansa Kanneltalossa 15.1.2021 ja Aleksanterin teatterissa 9.1.2021. Luottokaksikko Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama rakentavat hirviöklassikosta musikaalisen komedian, jossa leikitellään jännityksen elementeillä. Frankenstein tullaan näkemään ympäri Suomea monivuotisella kiertueella. Esitys on yhteistuotanto Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Kanneltalon kanssa. Esitys nähdään Kanneltalon lisäksi mm. Aleksanterin teatterissa Helsingissä ja Hämeenlinnan Teatterissa.

Mary Shelleyn klassinen kertomus on tulkittu hyvin vapaasti, ja luvassa on versio jossa tanssahdellaan discofunkin tahtiin. “Hirviöjututhan ovat aina inspiroineet ihmistä”, Tuukka Vasama miettii. “Eikö meissä jokaisessa asu pikku hirviö”, Timo Ruuskanen lisää. “Lisäksi on hauskaa päästä tekemään tiedettä”, hän jatkaa. “Tohtori Frankenstein on erittäin etevä tiedemies, ja varmasti hyvin perillä myös modernin fysiikan ilmiöistä…!”

Tarina tarjoaa paljon ajateltavaa sekä lapsille että aikuisille. Teos on yksi länsimaisen historian perusmyyttejä, ja siinä käsitellään erilaisuuden ja toiseuden kokemuksia. Frankenstein on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja heidän aikuisilleen. “Rakennamme jännitystä asteittain, yhdessä yleisön kanssa, kuunnellen sen reaktioita”, Tuukka Vasama kertoo. “Improvisoinnin ja yleisökontaktin ansiosta esitystä voidaan muokata aina sen mukaan minkä ikäistä yleisöä on paikalla.”

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Heidän klassikkotulkintansa – mm. Juoksuhaudantie, Punainen viiva ja Don Quijote – ovat keränneet yli 60 000 katsojaa. Kaksikon edellinen lastenesitys Keisarin uudet vaatteet oli suuri hitti, joka on kiertänyt teattereissa ja festivaaleilla jo kolmen vuoden ajan. Timo Ruuskasen mukaan nyt oli aika tehdä seuraava lastenesitys. “On ihanaa saada tehdä esityksiä eri-ikäisille, ja mukavaa päästä uppoutumaan tähän klassikkoon lapsiyleisön näkökulmasta.”

Katsojien arvioita edellisestä lastenesityksestä Keisarin uudet vaatteet

”Pettämätön meininki!”

”Aseistariisuvaa”

Red Nose Company: Frankenstein

Tohtori Frankenstein on tieteen ja discomusiikin palveluksessa

Käsikirjoitus, ohjaus, näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Valo- ja äänisuunnittelu: Jere Kolehmainen
Perustuu Mary Shelleyn alkuperäisideaan

Ikäsuositus: 6-100
Kesto: n. 1 h

Ensi-ilta Kanneltalossa 15.1.2021
Ensi-ilta Aleksanterin teatterissa 9.1.2021

Kanneltalo
ENSI-ILTA pe 15.1.2021 klo 18.00
la 16.1.2021 klo 14.00 ja 16.00
su 17.1.2021 klo 14.00

Aleksanterin teatteri
la 9.1.2021 klo 14.00
su 24.1.2021 klo 12.00
su 21.3.2021 klo 12.00
su 11.4.2021 klo 12.00

Hämeenlinnan Teatteri
su 31.1.2021 klo 15.00
su 18.4.2021 klo 15.00

Esityksen tuotantoa ovat tukeneet Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Alli Paasikiven säätiö.

Tuotanto: Red Nose Company / Niina Bergius ja Inka Virtanen
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

rednose.fi/ohjelma/frankenstein/
kanneltalo.fi
aleksanterinteatteri.fi