RED NOSE COMPANY TARJOAA DIGISISÄLTÖÄ ALAKOULULAISILLE 

4.5.2020

Keisarin uudet vaatteet katsottavana suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla 6.5.2020 klo 15.00


Red Nose Company on tullut tunnetuksi kyvystään versioida esityksiä monenlaisiin olosuhteisiin. Koronakevään keskellä ryhmä tuo kriitikoiden ylistämän ja festivaaleja kiertäneen Keisarin uudet vaatteet -esityksen digitaalisia kanavia pitkin lasten kotisohville. Esitys on suuren yleisön nähtävissä Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä 6.5.2020 klo 15.00. Lisäksi Helsingin Malmin ja Hämeenlinnan seudun alakoululaiset näkevät esityksen ja osallistuvat kahden tunnin opetuskokonaisuuteen osana koulupäiväänsä.

Näyttelijät tarttuvat haasteeseen tarjotakseen teatteria pandemian vuoksi kotona oleville koululaisille. “Tuntuu erityisen tärkeältä tarjota sisältöjä lapsille, kun koulut on kiinni ja etätyö alkaa puuduttaa.” kertoo näyttelijä Tuukka Vasama. Red Nose Companylla on vuosien kokemus yhteistyöstä koulujen kanssa ja esityksen yhteyteen on räätälöity opetuspaketit, jotka syventävät teatterikokemusta.

Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat valloittaneet suomalaisten sydämet esityksillään Don Quijote, Juoksuhaudantie ja Punainen viiva. Koko perheen Keisarin uudet vaatteet on hulvaton esitys, jossa lennetään roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat. H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan.

Normaalissa teatteriesityksessä näyttelijät ovat kontaktissa yleisöön ja yleisöstä nousevat impulssit vaikuttavat esityksen kulkuun. Nyt työtapaa on muokattu suoratoistoon sopivaksi, jotta yhteys yleisöön voidaan saavuttaa internetin välityksellä. Näyttelijät improvisoivat esityksen aikana oppilailta ennakkotuntien aikana kerättyjen ”täkyjen”; ajatusten, sanojen ja tunnistettavien ilmaisujen kanssa siten, että nämä uudet impulssit tulevat osaksi esitystä. Kotikoneiltaan esitystä seuraavat oppilaat kokevat, että esitys tapahtuu nyt ja että se tehdään juuri heille, ”Hei! Nyt meidän koulun oppilaan lempiruoka otettiin mukaan tähän esitykseen.”

“Meidän teatteriesityksissämme pyrimme aina siihen että jotain erityistä tapahtuu meidän ja katsojien välillä. Nyt yritämme löytää tapoja tavoittaa tällaista live-tilanteen tuntua myös striimatussa esityksessä.” Tuukka Vasama kertoo. “Tämä juttu tulee juuri sinulle juuri nyt. Se saisi olla se fiilis.” täydentää Timo Ruuskanen.

Digiesityksiä toteutetaan yhteistyössä Helsingin Kulttuurikeskuksen, Malmitalon ja Tiivistämön sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:n kanssa. Suora lähetys on katsottavissa Helsinki-kanavalla ke 6.5. klo 15. Suora lähetys on maksuton ja avoin kaikille. 

HELSINKI-KANAVA

www.helsinkikanava.fi