Babylon valloitti Tampereen Teatterikesän – Red Nose Company esitteli yhä kansainvälisempää esitystoimintaa

16.8.2019

Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä päättyi viime viikon päätteeksi ja keräsi yhteensä yli 90 000 kävijää. Red Nose Companyn Babylon oli osa festivaalin pääohjelmistoa. Esitys nähtiin kahteen otteeseen Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä torstaina 8.8.2019 sekä perjantaina 9.8.2019. Molemmat esitykset täyttyivät innostuneista katsojista ja torstain iltaesitys myi loppuun jo ennen esityspäivää.

Tampereen Teatterikesässä nähtiin ensimmäistä kertaa englanniksi tekstitetty versio Babylonista. Teatterikesän kansainväliset vieraat kiittelivät suuresti seurata esitystä tekstityksen avulla. Tällä palvelulla Red Nose Company astuu askeleen eteenpäin kohti yhä kansainvälistyvämpää kotimaista teatterikenttää.

Red Nose Companyn toiminta kansainvälistyy myös muiden esitysten voimin. Keisarin uudet vaatteet -esitystä on nähty jo aiemmin kevään aikana kaksikielisenä versiona ja Juoksuhaudantie-esityksen kansainvälinen versio Trench Road sai huhtikuussa ensi-iltansa Kulttuurikeskus Caisassa. Syksyllä suurelle kiertueelle lähtevää Don Quijote -esitysestä on tekeillä myös englannin- ja espanjankieliset versot. Myöhemmin syksyn kuluessa Babylonista on saatavilla englanninkielisen tekstityksen lisäksi ruotsinkielinen tekstitysversio.

Seuraavan kerran Babylonin ja englanninkielisen tekstityksen voi nähdä Espoon Louhisalissa, jossa Babylon ja Ré käsittelevät vallan monimutkaisia valtarakenteita klovnerian keinoin. Esitys Louhisalissa alkaa klo 18. Liput myy Lippupiste.