Aina ajankohtainen klassikko!

Punainen viiva

Yli 150 esitystä – ja kiertue jatkuu!

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään Ilmari Kiannon kansallisklassikko Punainen viiva ja kaksi huippukoomikkoa? Syntyy huumorin ja livemusiikin täyteinen yleisömenestys, jonka on nähnyt yli 26 000 katsojaa ympäri Suomen. Ja matka jatkuu!

Juoksuhaudantiellä läpimurtonsa tehneet näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille. Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.

Punainen viiva iskee ajankohtaisuudellaan, poliittisuudellaan, herkkyydellään – ja hersyvällä huumorillaan.

Kesto: n. 2 tuntia (sisältää väliajan) tai 1,5 tuntia (ilman väliaikaa).
Esityksestä on myös 45 minuutin versio palvelutaloihin.
Ikäsuositus: Aikuisille sekä nuorille 14-vuotiaasta ylöspäin.

Kysy myös tilausesityksiä ja työpajoja lukiolaisille!

Punainen viiva -esityksen voi tilata myös striimattuna tilausesityksenä.

Työryhmä

Näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Ohjaus: Otso Kautto
Teksti: Ilmari Kianto & työryhmä
Musiikin sovitus, puvut ja lavastus: Työryhmä
Lavasteiden rakennus: Jouni Kuusimäki
Valosuunnittelu kiertueella: Jere Kolehmainen / Roy Boswell
Tekstin oikeudet: Kiannon Turjanlinna Oy / pro Ilmari Kianto
Tuotanto: Niina Bergius, Tinni Torikka, Anna Jauhola & Mika Vainio / Red Nose Company
Ensi-ilta: 22.1.2016 Teatteri Avoimet Ovet, Helsinki.


KRITIIKIT JA PALAUTTEET

Hurjan hauska, viihdyttävä ja suorastaan ratkiriemukas!–Suorastaan pakotan teidät kaikki katsomaan tämän helmen!” – Paljon melua teatterista -blogi (Koko arvostelu)

Hurmaavia ovat, nämä klovnit!” – Tuula Viitaniemi, YLE (Koko arvostelu)

Mitä parhainta teatteria: hauska, viihdyttävä ja ajattelemaan paneva.” -TS Irmeli Haapanen

Porautuu suoraan katsojan sisimpään.” -HS Maria Säkö

Tilannekomiikkaa antaumuksella!” -HBL Welander

Nerokasta!” -Kainuun Sanomat

Viiltäviä rinnastuksia tähän päivään” ★★★★ -Voima

Huippuveto!” -Uusi Lahti

Nauroin vedet silmissä ja melkein itkin!” – Katsoja

Hauska, riipivä, sivistävä, riemukas ja rock. Näe!” – Katsoja

Iloa, hämmennystä, jännitystä, pelkoa, yllätyksiä – järjettömän taitavaa ja ihailtavaa. Lisäksi kulttuuriteko avata Punainen viiva näin. Menkää katsomaan!” – Katsoja


TEKIJÄT

Timo Ruuskanen (s. 1973) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut helsinkiläinen näyttelijä. Hän työskentelee teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Timo on näytellyt sekä suurissa teattereissa (mm. Kansallisteatteri, Helsingin, Espoon ja Kuopion kaupunginteatterit) että lukuisissa vapaan kentän ryhmissä. Erityisosaamisena hänellä on klovneria, improvisaatio sekä nukketeatteri, joita kaikkia hän myös opettaa. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut useita näytelmiä. Timo puhuu sujuvasti englantia, espanjaa ja ruotsia. Vuonna 2019 hän työskentelee Suomen kulttuurirahaston yksivuotisella apurahalla.

Tuukka Vasama (s. 1975) on työskennellyt Red Nose Companyssa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2005. Hän on vastannut ryhmän operatiivisesta toiminnansta vuodesta 2008 ja toimii tällä hetkellä ryhmän toiminnanjohtajan. Hän on pitkän linjan freelance-näyttelijä, runonlausuja ja esitystaiteilija. Hänen monologiesityksiään on palkittu festivaaleilla Saksassa, Liettuassa ja Kajaanissa. Taiteellisten ansioidensa ohella hän on ollut perustamassa Eskus – Esitystaiteen keskusta Helsinkiin ja kaksikielistä kulttuuritalo Lilla Villania Sipooseen. Hänellä on vankka kokemus ideoiden jalostamisesta suuriksi hankkeiksi, ja hän ymmärtää hyvin prosessien sekä taiteelliset että tuotannolliset lainalaisuudet.

Otso Kautto (s.1962) on helsinkiläinen kirjailija, palkittu teatteriohjaaja ja esiintyvä runoilija. Kautto valittiin vuonna 2019 johtajaksi Tampereen Työväen Teatteriin, joka on yksi Suomen kolmesta kansallisesta päänäyttämöstä. Otso on ohjannut sekä suurissa taloissa että pienissä ryhmissä, ennen kaikkea Teatteri Quo Vadiksessa ja Suomen Kansallisteatterissa. Hän esittää runouttaan The Poetry Bandissä ja suorittaa tohtoriopintoja Taideyliopistossa aiheenaan rituaalin taju. Hän on vieraillut festivaaleilla mm. Meksikossa, Chilessä, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa ja Belgiassa.

Joulukuu

Aika Esitys Liput
1.12.2021 18:00 Joensuun teatteri, Joensuu Suomeksi
Osta liput

Galleria