”Viiden tähden täysosuma” HS

Babylon

Heinäkuu

Aika Esitys Liput
4.7.2019 19:00 Muhasaari
Osta liput
6.7.2019 19:00 Kajaanin runoviikot
Osta liput

Elokuu

Aika Esitys Liput
8.8.2019 19:00 Tampereen Teatterikesä
Osta liput
9.8.2019 14:00 Tampereen Teatterikesä
Osta liput

Syyskuu

Aika Esitys Liput
20.9.2019 12:00 Louhisali, Espoo
20.9.2019 18:00 Louhisali, Espoo
Osta liput

Babylon oli syksyn 2018 teatteritapaus, joka jatkaa keväällä 2019 kiertueella useilla paikkakunnilla.

Omaelämäkerrallinen ja hykerryttävän hauska Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Näyttelijät Minna Puolanto ja Hanna Seppä tuovat näyttämölle monenlaisia valtikan heiluttajia aina Katariina Suuresta Ronaldoon ja Madonnasta Trumpiin.

Marielle Eklund-Vasaman ohjaama teos kysyy, miksi me – oikeastaan aina –  asettaudumme toisiimme nähden jonkinlaiseen valta-asetelmaan? Emmekö voisi elää tasa-arvoisessa yhteiskunnassa? Millainen valta on hyvää, millainen valta ei turmele? Esitys tutkii myös eri sukupuolten välisiä valtarakenteita. Se antaa näin oman puheenvuoronsa myös käynnissä olevaan #metoo -vallankumoukseen.

 

”★★★★★ Täysosuma. Taitavasti rakennettu esitys… – …läkähdyttävän hauskoja. – Puolanto todella taitaa henkilökohtaisen jalostamisen yleiseksi. – Sepän ja Puolannon yhteistyö on saumatonta. – Klovnit näyttävät, että teatterin taika syntyy lopulta yksinkertaisuudesta: siitä, kun salissa on valo, valokeilassa taitava näyttelijä ja pieni punainen nenä.”  HS Laura Kytölä (Koko arvostelu)

”En oo ollu mikään teatteri-ihminen, vaan enemmän elokuvan ystävä. En uskonu, et voisin tykätä teatterista, mut tää esitys räjäytti mun tajunnan! Mä itkin ja nauroin ja itkin ja nauroin. Ihan huikea!” – Katsoja

”Babylon on kertomus vallasta, nähtynä kahden klovnin näkökulmasta. Esitys on ilottelevan feministinen, suorapuheinen ja julmetun hauska.” YLE Tuula Viitaniemi (Koko arvostelu)

”Aivan huima esitys! Viisaita havaintoja ja rankkaa nauramista.” – Katsoja

 

Ikäsuositus: 13-vuotiaista ylöspäin
Arvioitu kesto: 1 h 30 min

Käsikirjoitus ja esitysdramaturgia Minna Puolanto, Marielle Eklund-Vasama ja muu työryhmä
Ohjaus Marielle Eklund-Vasama
Näyttämöllä Minna Puolanto ja Hanna Seppä
Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku
Pukusuunnittelu Virve Balk
Valokuvat Mark Sergeev
Tuotanto Minna Puolanto, Niina Bergius, Aino Torikka, Anna Jauhola ja Mika Vainio / Red Nose Company

Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa.

Minna Puolanto (s. 1972) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta sekä näyttelijäksi (2005) että tanssijaksi (1995). Puolanto on näytellyt Suomessa monissa eri kaupungeissa niin isoissa teattereissa kuin pienissä ryhmissäkin. Lisäksi hän on esiintynyt tv-sarjoissa, kuunnelmissa ja elokuvissa. Hänet on palkittu kahdesti kansainvälisillä festivaaleilla (The Pärnu Fringe Festival Award 2013, 3rd prize at Monobaltija Festival 2012). Puolanto toimii myös käsikirjoittajana ja ohjaajana. Puolanto oli ehdolla Babylonin roolistaan Suomessa vuoden 2018 teatterinäyttelijäksi.

www.minnapuolanto.com

Hanna Seppä (s.1978) on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta 2004. Seppä on ollut kiinnitettynä näyttelijänä suomalaisissa suurissa kaupunginteattereissa Vaasassa ja Kotkassa. Lisäksi hän on tehnyt isoja roolitöitä lukuisissa ryhmämuotoisissa teattereissa sekä Radioteatterissa. Seppä toimii myös käsikirjoittajana, ohjaajana ja teatteriopettajana. Hän on työskennellyt mm. vankien kanssa.

Marielle Eklund-Vasama (s.1971) on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2008. Hän on vuodesta 2003 toiminut ohjaajana ja käsikirjoittajana laitosteattereissa, vapaissa ryhmissä ja radiossa. Hän työskentelee sekä suomen että ruotsin kielisellä teatterikentällä Suomessa ja hänen teoksiaan on esitetty myös Ruotsissa. Kiinnitettynä ohjaajana hän on toiminut isoissa kaupunginteattereissa Kouvolassa ja Kotkassa. Eklund-Vasama on erikoistunut musiikkiteatteriin ja on ohjannut myös oopperoita. Hänen teoksiaan on esitetty useilla eri festivaaleilla, mm. hänen kuunnelmansa Lear oli kansainvälisen Prix Marulicin kärkisijoilla ja Minä olen kuningas esitettiin Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa 2012.

Juha Tuisku (s.1966) on tehnyt pitkän ja kiitetyn uran ääni- ja valosuunnittelijana sekä säveltäjänä aina 1980-luvulta lähtien. Hän on työskennellyt Suomen suurimmissa teattereissa, mutta on tehnyt töitä myös useissa pienissä ryhmissä. Hän on voittanut Näyttämötaiteen valtionpalkinnon vuonna 2002 ja ollut kahdesti Suomen valo- ja äänisuunnittelijoiden liiton Säde-palkintoehdokkaana vuosina 2008 ja 2011. Hän on voittanut myös useita kansainvälisiä palkintoja.

Virve Karoliina Balk (s.1970) on helsinkiläinen ompelijakisälli, palkittu ecodesign trashionista ja pukusuunnittelija. Hän on suunnitellut ja valmistanut pukuja yritystapahtumiin, festivaaleille, levynkansiin ja mainoksiin sekä uuden sirkuksen pukuja Nexus Extreme -ryhmälle. Balk työskentelee freelancer-pukusuunnittelijana ja -ompelijana mm. KokoTeatterille, tanssikouluille ja vapaan kentän teatteriryhmille.

Galleria